Între tufe proaspete de lavandă, ulmi și cireși roditori se pot întâmpla multe lucruri pe parcursul unui week-end. Spre exemplu, au loc drame majore în rândul gândacilor roșii neatenți în plasa cărui păianjen cad sau misiuni importante pot fi deturnate când un porumbel călător decide să poposească nepermis de mult pe acoperișul pensiunii.
Seara, în cadrul porții grele de lemn, se poate ivi Vasile, un vulpoi a cărui apariție defocuseaza pe toată lumea de la masă și atrage ca un magnet camerele foto.
Iar ca răsfățul să capete un sinonim nou, avem acest petic de blană orange, cu alură de râs, pe nume Garfield. Să nu întrebați unde-i este coada, că nu a venit echipat cu așa ceva, de unde și forma asemănătoare cu a unei caroserii hatchback.
Suntem în grădina pensiunii Cetățuia, din Măgura. În județul Buzău. Am mai fost și am alergat ca nebunii să vedem cât mai multe obiective turistice despre care să scriem și cu care să vă tentăm să vizitați zona.
De data asta însă nu ne mișcăm de aici o zi întreagă. A “cobit” Busu că vom avea parte de instabilitate atmosferică și ploi, însă nu e atât de grav. Aerul curat ne-a lipsit cel mai mult în lunile în care am stat acasă, iar acum nici vorba să părăsim terasa și grădina, oricât de confortabilă ar fi camera noastră. E adevărat că are un balcon mai mult decât generos, dar tot nu bate atmosfera din grădină.
Observăm universul care ne înconjoară și ne simțim recunoscători pentru faptul că am primit șansa să ne reconectăm cu natura și cu oamenii pe care nu i-am mai văzut de ani buni. Ultima dată când am fost aici am adunat toate nuanțele toamnei. Acum suntem înconjurați de verde profund, suculent și optimist.
În curând, pensiunea Cetățuia va fi complet obturată de vegetație, dar vă asigurăm că o veți găsi aici și veți fi bine primiți!
Dacă părăsim grădina și sărim peste gardul din piatră de Naieni suntem complet înconjurați de pădurea deasă ce se întinde între tabăra de sculptură Măgura și schitul Cetățuia. Ulmii înalți, cu scoarța fină, sunt cei care domină peisajul și ajung până la baza dealului cu cea mai spectaculoasă priveliște asupra văii Buzăului.
Pădurile din această zonă sunt neatinse, abundă de viață și de data această ne-am oprit la firul ierbii tocmai pentru a trece în revistă rezultatele unei ore petrecute în acest microcosmos. Greierilor adolescenți încep să le crească aripile. Nuanțele metalizate ale cărăbușului de smarald strălucesc maxim când soarele se strecoară prin frunziș și mătură vegetația joasă. Săltăreții ăștia de păienjeni sunt desprinși direct din Harry Potter: la fiecare pas pe care îl facem prin iarbă, ies la iveală cu zecile și dau fuga să se ascundă mai bine.
Opa! Suntem martorii unui prânz luat cu sânge rece și a unui snack îngurgitat rapid între două cântări.
Ne retragem pentru moment, alungați de ploaia puternică și promitem să revenim odată cu vremea bună ca să continuăm documentarea microcosmosului din pădurile ce înconjoară pensiunea Cetățuia.
Informaţii şi sfaturi utile
Cum ajungi:
- Google Maps este de mare ajutor, aşa că am pus pe hartă locul în care se găseşte Cetăţuia
- Drumul prin pădure, către Pensiunea Cetăţuia, este semi-pietruit. Pentru a ajunge aici, am făcut dreapta pe la mijlocul drumului asfaltat ce leagă Măgura de Tabăra se sculptură cu acelaşi nume şi, mai departe, de Tisău şi Tohani. Direcţia către Cetăţuia este bine semnalizate şi drumul tare scenic.
Informaţii despre Pensiunea Cetăţuia:
- pensiunea a fost deschisă în 2016, totul este nou, de mare bun simt şi cu finisaje de bună calitate;
- amplasarea este una excepţională, chiar în mijlocul pădurii;
- preţul pentru o noapte de cazare cu mic dejun, pentru două persoane, începe de la 270 lei.
- restaurantul pensiunii este foarte apreciat şi, dacă nu doriţi să vă cazaţi, puteţi să le faceţi o vizită doar pentru a gusta din preparatele pregătite cu grijă;
- există un loc de joacă pentru copii, în aer liber, o parcare mare, wi-fi şi sală de conferinţe;
- pentru rezervări, îi puteţi contact pe proprietari la numerele: 0731.999.222, 0722.735.533 sau puteţi intra pe adresa pensiunea-cetatuia.ro pentru o primă vizită virtuală;
- pentru cine preferă să rezerve pe Booking las aici link.
iunie 2020